Petua Dan Cara Hilangkan Uban Dengan Segera Menggunakan Lemon Dan Minyak Kelapa

Petua Dan Cara Hilangkan Uban Dengan Segera Menggunakan Lemon Dan Minyak Kelapa. Dari kita masih bayi kemudian jadi kanak-kanak, remaja dan dewasa, umur kita juga akan semakin meningkat dan biasanya kita juga akan menjadi lebih matang dan faham banyak perkara.

SAJAHEBOH.COM - Petua Dan Cara Hilangkan Uban Dengan Segera Menggunakan Lemon Dan Minyak KelapaProses penuaan akan membawa kepada perubahan yang kurang menyenangkan, salah satunya adalah uban.

Tetapi proses penuaan bukanlah faktor utama yang menyumbang kepada penumbuhan uban. Faktor genetic, menjalani proses kimoterapi, kekurangan zat adalah juga punca utama Uban.

Ada banyak produk yang dijual di pasaran mendakwa mampu membantu mengatasi masalah rambut yang beruban tetapi kebiasaannya produk tersebut dijual dengan harga yang mahal serta kadang kala hasilnya tidak efektif.

Lebih buruk lagi, produk tersebut mengandungi bahan kimia yang merbahaya sehingga boleh merosakkan rambut dan kulit kepala.

Tetapi jangan risau kerana campuran dari dua bahan semulajadi ini akan membanyu menyingkirkann uban dan mengembalikan warna semulajadi rambut anda. 2 bahan itu ialah lemon dan minyak kelapa.

SAJAHEBOH.COM - Petua Dan Cara Hilangkan Uban Dengan Segera Menggunakan Lemon Dan Minyak Kelapa

Minyak kelapa memiliki sifat anti-mikro bakteria yang menjadikan akar rambut menjadi kuat dan merangsang pertumbuhan rambut. Nutrisi dalam minyak kelapa juga dapat memelihara kulit kepala anda dan menghilangkan sebum berkumpul dari folikel rambut.

Untuk lemon pula, ianya kaya dengan vitamin c dan memiliki sifat anti-oksidan yang dapat mencegah rambut beruban. [Sajaheboh.com] Campuran minyak kelapa dan lemon akan membuat rambut anda lebih tampak berseri dan menakjubkan.

Berikut adalah cara untuk menggunakan 2 bahan ini.

Bahan-bahan:
• 3 sudu perahan lemon sėgar
• 50 ml minyak kėlapa organik

Cara membuat:
Campur lemon dan minyak kelapa dan kemudian letakkan ke dalam mangkuk, dan gunakan campuran ini pada rambut yang basah. Lakukan urutan lėmbut pada kulit kėpala anda.

Sėtėlah itu, biarkan sėlama 45 minit sehingga 1 jam, lalu cuci rambut dėngan shampoo. Ulangi kaedah ini dua kali sėminggu, dan rambut anda akan kelihatan lėbih baik dari sėbėlumnya.

Selain daripada petua ini, anda juga boleh cuba petua hilangkan uban menggunakan daun rambutan seperti yang kami postkan dalam entri yang terdahulu.

Credit: Education Of Soul, Sinar FM

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *