Kajian Tunjukkan Bentuk Pusat Boleh Menandakan Penyakit Dialami Seseorang

Kajian Tunjukkan Bentuk Pusat Boleh Menandakan Penyakit Dialami Seseorang.  Adakah anda tahu bentuk pusat boleh menunjukkan penyakit yang dialami oleh seseorang?

SAJAHEBOH.COM - Kajian Tunjukkan Bentuk Pusat Boleh Menandakan Penyakit Dialami Seseorang Setiap orang mempunyai bentuk pusat yang tidak sama dan jangan hairan kalau ada orang atau rakan-rakan anda yang mempunyai bentuk pusat yang berbeza dengan anda.

Menurut kajian daripada Healthy Health, bentuk pusat seseorang boleh menunjukkan penyakit yang sering menyerang atau dihidapi oleh seseorang individu itu. Mari lihat beberapa bentuk pusat dan kaitannya dengan risiko penyakit seseorang.

1.Pusat Menonjol Bagaikan Tombol

Kalau anda mempunyai pusat menonjol, anda dinasihatkan untuk berhati-hati lebih-lebih lagi jika tonjolan semakin besar. Ini kerana ianya tidak normal mungkin tanda awal anda mengalami hernia.

2. Almond Belly Button Atau Pusat Seperti Bentuk Almond

Kalau mempunyai bentuk pusat seperti ini biasanya kerap mengalami sakit kepala yang teruk, nyeri tulang dan otot.

SAJAHEBOH.COM - Kajian Tunjukkan Bentuk Pusat Boleh Menandakan Penyakit Dialami Seseorang

3. Pusat Dengan Benjolan Kecil

Kalau mempunyai bentuk pusat seperti ini, anda agak mudah untuk dijangkiti virus dan selsema.

4. Benjolan Pusat Dengan Bentuk Seperti Huruf U

Kalau mempunyai bentuk pusat begini, anda mungkin mempunyai masalah dengan penyakit kulit dan ginjal. [Sajaheboh.com] Selain itu, bentuk pusat seperti ini juga ditakuti boleh menyebabkan kecacatan bada bayi yang baru dilahirkan.

5. Tucked Navel Ataupun Pusat Terselip

Kalau mempunyai pusat seperti ini, ianya menjadi tanda seseorang memiliki masalah dengan sistem pencernaan dan juga masalah berat badan berlebihan.

Itulah dia kaitan antara penyakit dengan bentuk pusat yang anda perlu tahu. Jadi, macam mana dengan bentuk pusat anda? Cuba bandingkan.

Credit: Kakipromo.com

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *