Dua Lelaki Cuba Merompak Kedai Runcit Dengan Pisau, Sekali Tuan Kedai Keluarkan Sesuatu, Terus Lari Lintang-Pukang

Dua Lelaki Cuba Merompak Kedai Runcit Dengan Pisau, Sekali Tuan Kedai Keluarkan Sesuatu, Terus Lari Lintang-Pukang. Memang buat malu jer. Ingat sendiri hebat sangat nak rompak kedai guna pisau, tengok apa yang terjadi seterusnya buat perompak tu lari tak cukup tanah ko!!

SAJAHEBOH.COM - Dua Lelaki Cuba Merompak Kedai Runcit Dengan Pisau, Sekali Tuan Kedai Keluarkan Sesuatu, Terus Lari Lintang-PukangKedai runcit memang senang jadi target perompak. Ini mungkin disebabkan duit simpan kat kaunter jer senang mereka nak ambil. Ini lah sebabnya kenapa banyak kedai nak pasang cctv.

Kalau ada kes rompakan berlaku, semua orang akan tahu apa yang terjadi semasa rompakan berlaku, dan ia juga boleh jadikan satu bukti untuk pihak polis buat siasatan.

Cctv sangat berguna dalam kejadian seperti berlakunya kes rompakan ataupun untuk pemantauan. Seperti yang dilakukan oleh emak seorang budak yang hampir pengsan melihat rakaman anaknya didera jururawat. Ada syarikat yang menjual cctv amat bijak, cctv yang mereka jual dalam satu set termasuk alarm dan kalau ada apa-apa yang berlaku, seperti kes rompakan, tapi tidak ada orang kat kedai, kalau mereka cuba pecah masuk ke dalam kedai, alarm akan keluarkan suara dan signal akan hantar ke balai polis, dan seterusnya pihak polis akan ambil tindakan seterusnya.

SAJAHEBOH.COM - Dua Lelaki Cuba Merompak Kedai Runcit Dengan Pisau, Sekali Tuan Kedai Keluarkan Sesuatu, Terus Lari Lintang-Pukang SAJAHEBOH.COM - Dua Lelaki Cuba Merompak Kedai Runcit Dengan Pisau, Sekali Tuan Kedai Keluarkan Sesuatu, Terus Lari Lintang-Pukang

Walau bagaimanapun, ada perompak rasa cam tidak takut kepada cctv, mereka tahu kebanyakan kedai ada pasang cctv, tapi mereka masih ambil risiko untuk rompak kedai.

Lihat keadaan yang ada kat dalam video di bawah, perompak tu cuba ambil pisau untuk ugut tokey kedai tu, tapi lihat apa yang tokey kedai tu keluarkan, perompak tu terus lari lintang-pukang!

Selain itu, anda juga boleh baca entri tentang sekumpulan lelaki cuba merompak kedai emas membabi buta yang memalukan mereka sendiri.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *