Lelaki Kongsi Tip Rawatan Muka Berparut Secara Semulajadi Dengan Teknik Tenyeh Kulit Pisang Di Muka

Lelaki Kongsi Tip Rawatan Muka Berparut Secara Semulajadi Dengan Teknik Tenyeh Kulit Pisang Di Muka. Kebiasaan kita lepas makan pisang, kulitnya pasti buang begitu sahaja tanpa mengetahui kebaikan disebalik kulit itu yang mampu menjadi pengganti rawatan alternatif untuk rawatan muka.

SAJAHEBOH.COM -  Lelaki Kongsi Tip Rawatan Muka Berparut Secara Semulajadi Dengan Teknik Tenyeh Kulit Pisang Di Muka Kulit pisang juga bukan sahaja memberi kebaikan kepada muka malah untuk kesuburan tanaman. Ramai yang tidak mengetahui manfaat kulit pisang ini.

Terbukti sudah kehebatan kulit pisang dalam membantu mengurangkan parut secara alami. Yakni ia akan memakan masa yang agak lama berbanding rawatan laser yang ditawarkan klinik kecantikan namun, sekurang-kurangnya, cara ini lebih selamat dan semulajadi!

Dibawah merupakan perkongsian daripada Nauf Safuan yang menggunakan kulit pisang bagi merawat parut dimuka. Hasilnya dikatakan menakjubkan dan anda harus mencubanya!

UNTUK YANG MUKA BERPARUT ! Ini tips untuk hampa:

Petua dari aku sekolah lagi ni weh. Tiap sabtu ahad , abah akan beli pisang. Lepas makan. Aku amik kulit pisang ni. Aku pakai tenyeh kat muka ni.

SAJAHEBOH.COM -  Lelaki Kongsi Tip Rawatan Muka Berparut Secara Semulajadi Dengan Teknik Tenyeh Kulit Pisang Di Muka

Resultnya Rasa dia sangat best dan kulit jadi lebih bersih. Sangat berkesan untuk pudarkan parut jerawat. Dan mengecutkan jerawat. sebab dalam kulit pisang ni secara semula jadinya ada vitamin B & C yang dapat membantu untuk mengecutkan jerawat dan memudarkan jerawat. Hampa pakai tiap hari selama seminggu dan hampa akan nampak perubahannya.

SAJAHEBOH.COM -  Lelaki Kongsi Tip Rawatan Muka Berparut Secara Semulajadi Dengan Teknik Tenyeh Kulit Pisang Di Muka
Untuk masalah kulit sensitif dan kulit berminyak juga digalakan untuk mengunakan kulit pisang. Getah kulit pisang ni mengandungi anti oksida yang dapat mengawal masalah kulit berminyak dan mengurangkan radang pada kulit wajah.

Bahan-Bahan:
Kulit pisang

Cara Pengunaan:
Tenyeh kulit pisang pada bahagian muka. Biar selama 5-10 minit atau sehingga getah pisang kering. Bilas dengan air bersih. Ulang setiap hari di waktu pagi.

Boleh juga di pakai sebelum tidur. Bangun keesokkan paginya. Baru bilas.

Sumber: Nauf Safuan via Siakapkeli.my

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.