Sekumpulan Lelaki Cuba Merompak Kedai Emas Membabi Buta, Akhirnya Kesemua Mereka Malu Dan Bengang!

Sekumpulan Lelaki Cuba Merompak Kedai Emas Membabi Buta, Akhirnya Kesemua Mereka Malu Dan Bengang! Rompakan merupakan perbuatan ambil benda orang lain secara keras, tanpa keizinan pemilik benda tersebut.

SAJAHEBOH.COM - Sekumpulan Lelaki Cuba Merompak Kedai Emas Membabi Buta, Akhirnya Kesemua Mereka Malu Dan Bengang!Ia juga ialah kes jenayah yang berlaku di kebanyakan tempat dan akan buat orang lain kehilangan harta benda disebabkan kena rampas oleh perompak.

Untuk kedai-kedai kat luar, biasanya mereka jual benda mesti letak benda kat suatu tempat yang dapat dilihat oleh orang ramai, supaya dapat menarik minat mereka untul membeli benda tersebut. Tapi ini juga akan menarik minat perompak jugak.

SAJAHEBOH.COM - Sekumpulan Lelaki Cuba Merompak Kedai Emas Membabi Buta, Akhirnya Kesemua Mereka Malu Dan Bengang!

Demi menjamin pihak peniaga untuk mengelakkan benda yang nak dijual tidak diambil oleh perompak, barang-barang yang nak dijual biasa akan dijaga oleh pekerja kedai.

Untuk barang yang lagi mahal seperti emas, ia akan diletakkan di dalam almari kaca dimana kaca tu sangat tebal dan susah untuk dipecahan. Kalau ada orang nak beli baru pekerja ambil keluar untuk dilihat oleh pembeli.

SAJAHEBOH.COM - Sekumpulan Lelaki Cuba Merompak Kedai Emas Membabi Buta, Akhirnya Kesemua Mereka Malu Dan Bengang!

Selain tu, pasang CCTV di dalam kedai jugak ialah salah satu langkah yang amat penting. Kalau ada apa-apa berlaku boleh rujuk rakaman CCTV jugak.

Tapi ada juga perompak yang cuba nak rompak kedai emas, sama seperti dalam video di bawah, perompak ambil alat-alat seperti tukul, cuba nak pecahkan kaca almari untuk dapatkan emas yang terletak di dalam almari kaca tersebut. Tengok apa yang mereka lakukan memang buat malu jer.. sampai akhir.. cuba lihat apa yang berlaku dalam video di bawah.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *