Kontena Terdampar Di Tepi Perkampungan Nelayan, Penduduk Kampung Terkejut Saat Buka Isi Kontena

Kontena Terdampar Di Tepi Perkampungan Nelayan, Penduduk Kampung Terkejut Saat Buka Isi Kontena. Kisah ini bermula apabila penduduk sebuah perkampungan nelayan tepi pantai di Mexico telah menemui sebuah kontena yang tiba tiba terdampar di tepi pantai kampung mereka.sajaheboh.com - Kontena Terdampar Di Tepi Perkampungan Nelayan, Penduduk Kampung Terkejut Saat Buka Isi Kontena

Ada kemungkinan kontena tersebut terjatuh dari kapal laut yang membawa muatan barangan untuk dieksport dari sebuah negara ke negara yang lain.

Pada mulanya penduduk curiga dengan kandungan di dalam kontena tersebut.Namun oleh kerana ramai yang tertanya-tanya maka mereka nekad membuka kontena tersebut.

Walaupun kontena itu sudah kelihatan agak usang dan lama, namun setelah dibuka seluruh penduduk terlopong melihat isinya yang mereka tak sangka.Malah semua orang berebut rebut untuk mengambil barangan tersebut.

sajaheboh.com - Kontena Terdampar Di Tepi Perkampungan Nelayan, Penduduk Kampung Terkejut Saat Buka Isi Kontena

Ada yang membawa kenderaan masing masing untuk mengangkut barangan tersebut.

Ternyata isi kontena tersebut adalah ribuan pasang kasut yang mahal harganya. Bukannya mudah untuk mereka memiliki kasut-kasut semahal itu.

Kebanyakkan penduduk berebut kasut-kasut itu unutk dijual semula dengan harga yang jauh lebih murah untuk meraih pendapatan lumayan.

sajaheboh.com - Kontena Terdampar Di Tepi Perkampungan Nelayan, Penduduk Kampung Terkejut Saat Buka Isi Kontena

Pun begitu ada banyak juga yang berkunjung ke sana untuk mencari kasut untuk dipakai sendiri.Ramai yang berkampung di situ untuk mencari saiz kasut yang ideal dengan mereka.

VIDEO:

Beruntung sungguh nasib mereka kan.. rezeki memang tak dapat diduga!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *