Kita Memang Nak Dia, Tapi Inilah Punca Kenapa Perempuan Boleh Tawar Hati Dalam Relationship

Kita Memang Nak Dia, Tapi Inilah Punca Kenapa Perempuan Boleh Tawar Hati Dalam Relationship. Perempuan ni kalau dia dah sayang seorang lelaki tu, dia akan sayang seorang je la.

SAJAHEBOH.COM - Kita Memang Nak Dia, Tapi Inilah Punca Kenapa Perempuan Boleh Tawar Hati Dalam RelationshipTiada kedua atau ketiga, dan dia akan setia pada seorang. Tapi bila dia dah tawar hati, jangan terkejut jika dia meninggalkan kamu secara tiba-tiba.

Pada masa itu, kamu sendiri akan tertanya-tanya apa salah kamu yang telah kamu lakukan terhadap dia. Mungkin kamu merasakan dia kejam tapi kamu tidak tahu bahawa dia sudah lama makan hati kerana sifat kamu itu.

Tapi kalau kes lain tu, aku tak tahu lah..kita fokus kepada sebab-sebab kenapa wanita tawar hati? Sebenarnya nak bagi banyak lagi tapi kita ambil poin yang penting-penting sahaja.

SAJAHEBOH.COM - Kita Memang Nak Dia, Tapi Inilah Punca Kenapa Perempuan Boleh Tawar Hati Dalam Relationship

1. Selalu ditipu

Semua orang tidak suka ditipu, baik lelaki mahupun perempuan. Tetapi jika di awal pekenalan pun kamu sudah menipu dan cuba menutup penipuan tersebut dengan penipuan-penipuan lain dan akhirnya terbongkar. Selepas terbongkar kamu diberi kemaafkan tapi masih terus menipu.

Layakkah seumur hidup untuk terus hidup dengan penipu? Kadang-kadang kita tahu bahawa orang itu sedang menipu dan berharap dia berterus-terang tapi malangnya masih bagi alasan yang indah khabar dari rupa.

Orang yang suka berkata jujur mendapat tiga perkara iaitu kepercayaan, cinta dan rasa hormat.

2. Tak ambil berat

Perempuan perlukan perhatian tetapi jika kamu langsung tak nak ambil tahu tentang dirinya akan menyebabkan dia jauh hati. Contohnya, masa bersama teman, games ada masa pula…setakat nak tanya khabar buah hati tak ada masa.

Kadang-kadang what apps online tapi langsung tak reply mesej buah hati walaupun dah baca mesej. Konon korang ingat dia dah jadi awek atau tunang korang so “tak perlu nak take care sangat” sebab rasa “memiliki” dan “zon selesa” tak sama macam zaman nak tackle dulu.

Itu adalah silap besar, semakin hubungan rapat semakin kena ambil berat..habis tu kalau sudah nikah nanti kau boleh tinggal-tinggalkan bini kau macam tu aje ke sebab dah “memiliki keseluruhan”…

3. Curang

Curang ni banyak kategori tapi kalau bertepuk sebelah tangan memang tak berbunyi melainkan kamu tepuk dahi sendiri. Contoh, mamat ni dah ada tunang, so memang la tunang dia ni untuk dinikahi tapi sesaja cari keseronokan luar untuk suka-suka.

Curang ke tidak tu? Lepas tu terkantoi mesej mesra dengan perempuan lain. Alasan saja suka-suka tapi setia pada yang satu. Kalau setia tak adanya spare-spare stock suka-suka.

4. Panas baran

Paling perempuan tak suka adalah sikap panas baran. Ada je masalah mesti nak mengamuk. Macam manalah kalau lepas nikah nanti yer…api tak boleh lawan api…carilah penyejuk.

5. Suka maki hamun

Bergaduh je semua perkataan kesat dah keluar. Perempuan akan fikir, jika sebelum nikah dah pandai memaki hamun..mesti lepas nikah sekali kaki tangan naik.

6. Terlalu ego

Lelaki memang ego tapi kalau sampai tak boleh bertolak-ansur dan tak boleh fikir positif-negatif payah jugakan. Jenis ikut kepala hotak sendiri je.

7. Tidak pandai pujuk

Nampak remeh tapi punyai impak besar tahu! Kalau bergaduh buat hal sendiri. Masing-masing diamkan diri. Perempuan memang suka merajuk tapi jika rajuk tidak dipujuk maka terpaksa pujuk diri sendiri lama-lama memang hati makin keraslah. Bak kata orang antibiotik dah tak berfungsi dah. So fikir-fikirlah sendiri.

8. Tidak serius dalam hubungan

Konon hubungan dah lama tapi tanda-tanda serius itu tak ada. Nak ajak bertunang pun tidak..inikan pula nak ajak kahwin. Tapi ada pula yang berjanji manis bagai gula tapi habuk pun tak ada. Don’t trust words, trust actions

9. Tidak tetap pendirian

Hari ini cakap macam ni, esok cakap macam tu.. Bak kata orang “jenis tak boleh pakai punya orang”. Kamu sendiri tidak pasti dengan apa yang kamu lakukan dan sering bertukar-tukar keputusan.

10. Kurang memahami

Kesefahaman itu penting tetapi jika kamu sahaja ingin dirinya memahami kamu tapi diri kamu langsung tak memahami si dia. Adilkah?

11. Suka kongkong dan memaksa

Kongkong boleh tapi ada limitnya, jangan cemburu buta. Kamu suka dia jadi orang yang kamu nak tapi bukan kamu menerima dia seadanya.

12. Tidak percaya

Semua benda nak siasat. Nak perempuan percaya dia tapi lelaki langsung tak percaya. Krisis sikit mulalah tuduh macam-macam. Serkap jarang sana sini.

13. Tak ikhlas

Niat asal kamu untuk memulakan hubungan dengan perempuan tersebut ada “udang sebalik mee goreng mamak”, mungkin sebab wanita tersebut berduit, pangkat tinggi atau apa-apa kepentingan untuk kamu gunakan. Jika wanita itu bijak dan perasan teknik kamu yang cuma nak jadi perasit sahaja lebih baik cepat-cepat cantas perasit tersebut. Sebab? tak perlu nak tanggung biawak hidup yang memang menyusahkan.

14. Diabaikan

Orang lelaki masa mula-mula nak mengorat orang perempuan bukan main lagi bersungguh. Bagi ayat manis tahap diabetes. Tiap hari mesej dan call pujuk rayu itu ini tapi bila dah dapta hati perempuan tu, korang buat tak tahu pulak.

Sejujurnya, orang perempuan tak suka diabaikan. Bila dia commit dengan kau maknanya memang dia gilakan perhatian korang. Faham tak?

Jadi, hargailah orang yang masih bersama dengan kita di saat susah senang. Bila sudah tiada jangan menyesal sudahlah.

Credit: Nakbebel

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *