Doktor Tergaman Bila Jumpa Sudu Besi, Garpu, Pemetik Api, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang Lelaki

Doktor Tergaman Bila Jumpa 3 Batang Sudu Besi, Garpu, 18 Biji Pemetik Api, 2 Biji Bateri, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang Lelaki!

SAJAHEBOH.COM - Doktor Tergaman Bila Jumpa Sudu Besi,Garpu, Pemetik Api, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang LelakiSepasukan doktor bedah yang terdiri daripada lapan orang terkejut besar apabila menjumpai pelbagai barangan merbahaya ada di dalam perut dan usus seorang lelaki yang mereka bedah.

Dalam operasi pembedahan itu, mereka telah menemui 18 biji pemetik api, sudu, sekeping wang 20rp, 3 batang sudu sepanjang 15 sentimeter, dua biji bateri, dua batang kayu asi krim, dan pelbagai lagi.

Pakar bedah Rumah Sakit DR. Subandi, Dr. Samsul Huda berkata, dia dan pasukannya berjaya mengeluarkan kira-kira 52 benda asing dari perut seorang lelaki bernama Hendro Wijatmoko berusia 30 tahun yang berasal dari sebuah perkampungan di daerah ini.

SAJAHEBOH.COM - Doktor Tergaman Bila Jumpa Sudu Besi,Garpu, Pemetik Api, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang LelakiSelain itu turut dijumpai juga adalah sebatang picagari tanpa jarum sepanjang 5 sentimeter, 5 unit paku payung, dua bungkusan plastik, sebilah garpu logam kecil, 5 keping duit siling 200rp yang dilekatkan menjadi satu dan sekeling syiling 500rp.

“Operasi telah bermula kira-kira tiga jam bermula 11 pagi hingga 2 petang, kami terpaksa menggunakan gambar x-ray sebagai panduan, selain terpaksa menyeluk tangan untuk meraba benda asing kecil dan akhir sekali memasukkan alat pengesan kerana risau ada logam kecil tertinggal.”

SAJAHEBOH.COM - Doktor Tergaman Bila Jumpa Sudu Besi,Garpu, Pemetik Api, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang Lelaki

“Bagaimanapun tiada organ penting dalam badan beliau rosak atau luka akibat benda asing ini di dalam perutnya, itulah hebatnya usus, kadang-kadang benda tajam pun jarang melukaknya,” kata Dr Samsul.

Menurut beliau, kebanyakkan yang ditelan oleh Hendro adalah berangan logam di mana lokasi barang-barang ini berselerakan di dalam perutnya menyebabkan mereka perlu berhati-hati ketika pembedahan.

SAJAHEBOH.COM - Doktor Tergaman Bila Jumpa Sudu Besi,Garpu, Pemetik Api, Duit, Paku, Dan Pelbagai Lagi Barang Berbahaya Dalam Perut Seorang Lelaki

Hendro merupakan seorang nelayan, dia telah mengadu mengalami sakit perut yang teramat kepada abangnya, Haryanto, dia kemudiannya telah dibawa ke hospital untuk tujuan pemeriksaan.

Menurut abangnya, Hendro sebenarnya mempunyai masalah mental dan pernah dirawat disebuah hospital sakit jiwa di daerah itu.

“Dia akan menelan pelbagai benda keras selepas mendengar ‘arahan’ daripada satu suara bisikan yang hanya boleh didengarinya,” katanya.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *