Bayi MeninggaI Dunia Selepas 4 Hari Tertelan Bateri

Seorang bayi lelaki yang berusia 23 bulan dilaporkan maut akibat tertelan bateri yang berada dalam badannya selama empat hari. Paramedik berusaha bersungguh-sungguh untuk menyelamatkan nyawanya namun mangsa disahkan meninggaI dunia akibat keceder4an pada bahagian dalaman.Bayi MeninggaI Dunia Selepas 4 Hari Tertelan Bateri

Menurut laporan, bayi tersebut didakwa memasukkan bateri ke dalam mulut di mana bateri itu kemudiannya memb4kar esofagus, usus dan aorta yang mengakibatkan pend4rahan.

Mangsa yang berasal dari North Carolia, AS dilaporkan meninggaI dunia pada 20 Disember yang lalu, lapor The Sun.

Difahamkan, bayi itu memasukkan bateri ke dalam mulut tanpa pengetahuan ibu bapanya. Pada awalnya, ibu bapa mangsa tersebut mendakwa anak mereka terkena jangkitan virus dari bateri itu ekoran suhu badan yang meningkat.

Hal tersebut, mangsa dibawa menjalani rawatan sebanyak dua kali, mangsa dipercayai mula muntah darah sebelum terjatuh tidak sedarkan diri.

Walaupun pelbagai usaha yang dilakukan oleh paramedik untuk menyelamatkannya, bayi tersebut meninggaI dunia dan didakwa menemukan bateri pada bahagian usus selepas melakukan bedah siasat.

Bayi MeninggaI Dunia Selepas 4 Hari Tertelan Bateri

Oleh hal yang demikian, pihak kesihatan menyarankan para ibu bapa untuk menyimpan bateri dengan selamat dan mengajar anak-anak mengenai perkara yang bahaya pada alat dan mainan yang digunakan supaya dapat mengelakkan perkara tidak diingini berlaku.

 

Sumber: Daily Star

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *