Apa Dilakukan Seorang Ayah Di Restoran Makanan Segera Ini Buatkan Ramai Netizen Merasa Sayu..Lebih 72,000 Kali Di Kongsi Dalam Media Sosial.

Apa Dilakukan Seorang Ayah Di Restoran Makanan Segera Ini Buatkan Ramai Netizen Merasa Sayu..Lebih 72,000 Kali Di Kongsi Dalam Media Sosial.

SAJAHEBOH.COM - Apa Dilakukan Seorang Ayah Di Restoran Makanan Segera Ini Buatkan Ramai Netizen Merasa Sayu..Lebih 72,000 Kali Di Kongsi Dalam Media Sosial.Satu foto – yang memaparkan seorang bapa duduk di atas kerusi sambil memerhati dua orang anaknya menikmati makanan di sebuah restoran makanan segera – menjadi viral sehingga dikongsi lebih 72,000 kali oleh netizen.

Difahamkan, foto itu dirakam di Filipina.

Pengguna Facebook, Jhunnel Sarajan memuat naik foto berkenaan yang diambil di Jollibee ketika bapa itu sedang sabar menunggu anaknya menikmati makanan di restoran berkenaan.

Jhunnel berkata dia berada di tempat kejadian ketika foto itu diambil.

“Saya tak dapat kawal emosi saya ketika melihat mereka di Jollibee. Lelaki ini tidak makan, hanya melihat anaknya makan.

Foto berkenaan viral sehingga mendapat perhatian dari pemberita tempatan.

Ketika ditemui oleh wartawan, lelaki dalam gambar tersebut, yang dikenali sebagai Ryan Arebuabo, berkata dia menjual jagung rebus di kawasan kejiranan sejak empat tahun yang lalu. Namun, dia tidak dapat bekerja berbulan-bulan lamanya kerana diserang strok.

SAJAHEBOH.COM - Apa Dilakukan Seorang Ayah Di Restoran Makanan Segera Ini Buatkan Ramai Netizen Merasa Sayu..Lebih 72,000 Kali Di Kongsi Dalam Media Sosial.Kini, Ryan bekerja sebagai penjual jajan di gerai kecil (yang disumbangkan oleh badan kebajikan) di sebatang jalan.

Difahamkan juga, Ryan adalah bapa tunggal. Pada awalnya si isterinya meninggalkannya dengan membawa kedua-dua anak, Rose Ann, 8 dan Rosa Mae, 6. Bagaimanapun, Ryan melawan balik dan berjaya mendapatkan hak jagaan untuk kedua-dua anaknya itu.

Dia juga berjaya memberikan pendidikan dan makanan secukupnya untuk anak-anaknya dengan bantuan kewangan bulanan dari kerajaan berjumlah P2,200 (~RM500) dan juga hasil jualan jajannya sekitar P150 (RM 30) sehari.

SAJAHEBOH.COM - Apa Dilakukan Seorang Ayah Di Restoran Makanan Segera Ini Buatkan Ramai Netizen Merasa Sayu..Lebih 72,000 Kali Di Kongsi Dalam Media Sosial.Kata Ryan, pada petang foto viral itu ditangkap, dia pergi ke Jollibee untuk meraikan anaknya, Rosa, yang akan habis sekolah tidak lama lagi.

Dia membenarkan kedua-dua anaknya memesan makanan kegemaran mereka namun tidak memesan apa-apa untuk dirinya. Cukup sekadar melihat anak-anak kesayangannya gembira menikmati makanan.

“Saya tidak makan. Saya cuma tengok mereka kenyang. Saya okay.” kata Ryan.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *