4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita

Jom Tengok 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita. Toksin menjejaskan fungsi buah pinggang dan hati. Untuk mengelakkan ini berlaku, kita mesti menjalani gaya hidup yang sihat, menjaga apa yang kita makan.

SAJAHEBOH.COM - 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah KitaBuah pinggang kita sangat sensitif terhadap penggunaan makanan dan minuman. Oleh itu, dalam artikel ini, kami telah memutuskan untuk membentangkan ubat buatan sendiri yang akan membantu anda meningkatkan fungsi buah pinggang anda. Kita mesti melindungi buah pinggang kita supaya kita boleh menghilangkan semua toksin, serta lebihan cecair dari badan kita.

1. JUS HIJAU YANG AKAN MEMBANTU ANDA BERSIH BUAH PINGGANG ANDA

Jus ini penuh dengan nutrien dan antioksidan dan sangat berkesan untuk penghapusan toksin. Adalah penting untuk menggunakan sayur-sayuran ini: bayam, kale, zucchini, pasli, selada, lobak merah, timun dan saderi. Apabila ia datang kepada buah, anda boleh menggunakan oren, pear, pic, nanas dan epal. Campurkan semua bahan dalam pengisar dan minum dengan serta-merta.

Berikut adalah satu lagi resipi yang akan membantu anda membersihkan buah pinggang anda dan membersihkan badan anda!

Bahan-bahan:

Cuka epal sider organik
Lemon segar
Air bersih

Penyediaan dan penggunaan: Campurkan bahan-bahan dengan baik. Minum jus ini selama 4 hari dan ia akan membantu anda membersihkan badan dan buah pinggang anda dari toksin.

2. JUS KRANBERI

Ini mengurangkan kalsium fosfat. Lebihan kalsium oksalat boleh menjadi punca utama untuk batu ginjal. Jus cranberry membantu anda mengelakkan jangkitan buah pinggang.

SAJAHEBOH.COM - 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita

Cuba untuk menggunakan cranberry organik tanpa gula, rasa buatan dan pemeliharaan.

3. JUS UBI BIT

Kandungannya yang tinggi kalium membuat bit berguna terhadap hipertensi, tetapi ia juga menghapuskan toksin dan asid urik.

SAJAHEBOH.COM - 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita

Bit mengandungi betaine yang merupakan fitokimia dengan sifat antioksidan. Ia sangat berguna kerana ia boleh membersihkan pengumpulan struvite dan kalsium fosfat dari buah pinggang.

4. JUS LEMON

Penggunaan jus lemon meningkatkan tahap sitrat dalam air kencing dan dengan cara itu, ia mengelakkan batu ginjal.

SAJAHEBOH.COM - 4 Jenis Minuman Yang Membantu Bersihkan Buah Pinggang Dan Menapis Aliran Darah Kita

Sapu dari 4 hingga 5 lemon dalam 1 liter air sejuk atau jika anda ingin minuman hangat, memerah lemon dalam 8 oz air hangat. Ambilnya pada waktu pagi sebelum sarapan pagi.

Sekian.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *