Rakaman CCTV Memaparkan Cashier Dipukau Warga Asing Tanpa Disedari Sesiapa Dan Kerugian RM1400

Rakaman CCTV Memaparkan Cashier Dipukau Warga Asing Tanpa Disedari Sesiapa Dan Kerugian RM1400. Rakaman daripada kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan kejadian pukau oleh warga asing yang dikongsi seorang lelaki tular di media sosial.

SAJAHEBOH.COM - Rakaman CCTV Memaparkan Cashier Dipukau Warga Asing Tanpa Disedari Sesiapa Dan Kerugian RM1400Video yang dimuat naik oleh bapa mangsa yang dikenali sebagai Zack mendakwa anaknya telah dipukau dua individu berkenaan dan ketika kejadian itu tiada sesiapa pun yang menyedarinya.

Dalam rakaman tersebut, kelihatan dua warga asing memukau juruwang wanita di sebuah pasar raya dalam kejadian Sabtu lalu.

“Assalamualaikum sahabatku, tolong viralkan video ini. Kejadian pukau di Kuala Lumpur semalam oleh warga asing. Dalam video itu adalah anak saya. Kerugian RM1,400.

“Memang bijak diorang ini. Menurut anak saya, dia kena bayar balik duit itu kepada majikannya. Tak adillah begitu, kasihan anak saya.

“Itupun majikan tuduh anak saya cuai dan suruh ganti duit itu atau berhenti kerja. Jadi, anak saya berhenti kerja saja. Kemudian buat laporan polis dan buat aduan kepada pejabat buruh. Tak tahulah apa yang akan terjadi.

“Sebab itu saya minta viralkan, biar semua orang tahu dan sekurang-kurangnya orang lain boleh berhati-hati,” katanya.

Melihat pada rakaman, warga asing tersebut kelihatan seperti berasal dari negara timur tengah. Kejadian sebegini boleh dikatakan, bukan kali pertama berlaku.

Orang ramai dinasihatkan berhati-hati dan sentiasa berwaspada apabila berurusan dengan warga asing terutamanya pekerjaan yang melibatkan urusan wang, bagi mengelakkan kejadian yang sama berulang.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *