Posmen Selamba Buang Surat Ke Tong Sampah, Alasannya Penat Kerja Dan Tidak Puas Hati

Posmen Selamba Buang Surat Ke Tong Sampah, Alasannya Penat Kerja Dan Tidak Puas Hati. Seorang posmen terpaksa dipecat setelah dia didapati selamba membuang banyak surat selain sejumlah surat yang dikembalikan penerima di sebuah kondominium di sini.

SAJAHEBOH.COM - Posmen Selamba Buang Surat Ke Tong Sampah, Alasannya Penat Kerja Dan Tidak Puas Hati SAJAHEBOH.COMDemikian tegas jurucakap SingPost menerusi kenyataan media yang dikeluarkan pada hari ini sebagai menjawab pertanyaan agensi berita tempatan Mediacorp mengenai satu rakaman video yang tular di media sosial republik itu.

Ia yang menunjukkan dengan jelas tindakan spontan seorang individu bersemuka dengan posmen berkenaan dan beliau mendakwa petugas agensi pos tersebut sengaja membuang beberapa surat terus ke dalam tong sampah.

Menerusi video tersebut, posmen berkenaan boleh didengar mengakui bahawa dia memang membuang surat itu malahan mengadu bahawa dirinya berasa amat penat selain dilayan dengan tidak adil oleh pihak tertentu.

Posmen yang tidak didedahkan identitinya itu mendakwa dia berasal dari China dan akibat keletihan, lelaki itu menyatakan perlu jumpa doktor kerana kakinya sakit apabila terpaksa hantar lebih 2,600 pucuk surat sehari.

Mengesahkan insiden yang berlaku di sebuah kondominium pada Rabu lalu, jurucakap SingPost menyatakan bahawa syarikat pos tempatan itu tidak boleh menerima sama sekali alasan perbuatan tidak amanah sedemikian.

“Kami tidak boleh menerima sama sekali perbuatan tersebut dan dia sudahpun dipecat serta-merta. SingPost ingin mengucapkan terima kasih kepada orang ramai kerana memaklumkan perkara ini kepada pihak kami.

“Kami juga meminta maaf kepada para penduduk atas kesilapan tersebut. Kami sudah mendapatkan semula surat-surat yang dibuang dan akan memprosesnya,” menurut jurucakap tersebut.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *