Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah Saja

Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah Saja. Bagi mereka yang masih belum putus asa untuk menyingkirkan jerawat yang tidak diundang ini kami ingin kongsikan petua tanpa menggunakan produk, semua boleh buat di rumah je. ??

SAJAHEBOH.COM - Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah SajaRamai di antara kita menganggap masalah jerawat akan selesai apabila umur semakin meningkat. Rupa-rupanya masalah jerawat ini akan sentiasa mengacau kehidupan kita kerana ianya bergantung kepada jenis kulit wajah dan persekitaran juga.

Ada yang mencuba beberapa produk untuk hilangkan jerawat dan kesannya positif tidak kurang juga yang mendapat kesan negatif kerana kulit tidak sesuai dengan produk tersebut.

Kalau yang dah give up tu memang mereka akan abaikan je masalah jerawat ni sampai muka pun dah macam bulan kerana penuh dengan kesan parut jerawat lama dan bertambah pula jerawat baru.

Bagi mereka yang masih belum putus asa untuk menyingkirkan jerawat yang tidak diundang ini kami ingin kongsikan petua tanpa menggunakan produk, semua boleh buat di rumah je. Perkongsian oleh Nik Izani Raizan:

#Petua Mudah Nyahkan Jerawat Di Wajah Seumpama Kau Nyahkan Ex- Yang Curang.

Oren ni kaya vitamin C dan A. Bagi uoll yang berjerawat, kena makan buah yang ada Vitamin ni sebab ia bagus untuk maintain kulit yang sihat. Vitamin C ialah anti-oksidan terbaik untuk merangsang pertumbuhan sel kulit yang baru.

Kandungan asid Vitamin A memberikan peranan clearkan pori-pori tersumbat supaya mempercepatkan penyembuhan jerawat, menghalang keradangan jerawat dan menghalang pertumbuhan jerawat baru.

Kulit buah Oren jangan dibuang begitu saja. Kita boleh gunanya untuk mengecutkan jerawat pada wajah. Kulit buah Oren sangat bernilai dalam merawat jerawat.

Cara-cara:

Buah Oren yang dikupas kulitnya.

SAJAHEBOH.COM - Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah Saja

2. Ditumbuk hingga lumat dengan sedikit air.singkirkan jerawat, masalah jerawat, kecutkan jerawat, hilangkan parut jerawat, petua hilangkan jerawat, petua hilangkan parut jerawat

SAJAHEBOH.COM - Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah Saja3. Sapukan pada tempat yang berjerawat.

SAJAHEBOH.COM - Petua Mudah Singkirkan Jerawat Di Muka, Boleh Buat Di Rumah Saja

#ps: Elakkan mencuba cuba rawat jerawat dengan supplement ya. Dos vitamin A yang tinggi boleh menyebabkan kulit kering dan keguguran rambut.

Kredit: Nik Izani Raizan

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *