Nak ‘Curi-curi’ Rentas Negeri? Lupakan Saja Hasrat Anda Jika Ada

Nak ‘Curi-curi’ Rentas Negeri? Lupakan Saja Hasrat Anda Jika Ada. Polis akan terus menjejaki individu atau mereka yang merentas sempadan negeri secara ‘curi-curi’.sajaheboh.com - Nak ‘Curi-curi’ Rentas Negeri? Lupakan Saja Hasrat Anda Jika Ada

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, larangan rentas negeri masih dikuatkuasakan dan pihak polis telah mula melakukan sekatan di sempadan negeri.

Justeru menurutnya, masyarakat yang mempunyai maklumat perlu tampil mendedahkan ketidakpatuhan yang berlaku.

“Yang ‘curi-curi’ itu saya tidak tahu betul atau tidak. Kadang-kadang provokasi sahaja.

“Kalau boleh, kalau betul mereka ‘curi-curi’, ambil gambar mereka. Macam dulu ada yang pernah swafoto, silakan. Pihak polis pasti cari mereka,” katanya pada Sidang Media (Non-Health) selepas Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Mengenai Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan di sini hari ini.

sajaheboh.com - Nak ‘Curi-curi’ Rentas Negeri? Lupakan Saja Hasrat Anda Jika Ada

Beliau menegaskan ketetapan larangan merentas negeri kini kembali normal iaitu tidak boleh melakukan rentas negeri kecuali dengan kebenaran polis. – Sinar Harian

“Sesiapa yang merentas negeri tanpa kebenaran polis akan dikenakan tindakan. Boleh dihukum di bawah Akta 342 dan dikenakan kompaun mereka atau membawa kes ke mahkamah,” katanya.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *