Lelaki Dan Perempuan Jumpa Dompet Tercicir, Apa Dilakukan Lelaki Itu Buatkan Ramai Tak Puas Hati. CCTV Rakam Semuanya

Lelaki Dan Perempuan Jumpa Dompet Tercicir, Apa Dilakukan Lelaki Itu Buatkan Ramai Tak Puas Hati. CCTV Rakam Semuanya.

 Lelaki Dan Perempuan Jumpa Dompet Tercicir, Apa Dilakukan Lelaki Itu Buatkan Ramai Tak Puas Hati. CCTV Rakam SemuanyaKalau anda jumpa dompet orang jatuh, apa yang akan kamu buat? Ada dua keadaan biasanya, keadaan pertama ialah tengok dompet orang jatuh, orang tu masih berada di tempat tu. Biasa apa yang akan kita buat ialah kutip dompet tu dan kembali kepada orang tu kan.

Ada lagi satu keadaan di mana jumpa dompet di atas lantai, tapi pemilik dompet tu tidak tahu di mana. Mungkin sudah jalan jauh dah. Apa yang akan kamu buat? Ambil dompet tu pergi balai polis buat report.. betul tak?

 Lelaki Dan Perempuan Jumpa Dompet Tercicir, Apa Dilakukan Lelaki Itu Buatkan Ramai Tak Puas Hati. CCTV Rakam SemuanyaTapi dalam dunia ini memang ada sesetengah orang tidak buat cam nie. Mereka ambil jer semua duit dalam dompet tu dan buang dompet tu ke dalam tong sampah. Ni tidak baik sebab pemilik dompet tu mungkin sedang cemas cari dompet dia yang hilang tu.

Jangan ingat tidak ada orang tahu kalau ambil duit terus dari dompet tu. Mungkin ada CCTV sedang buat rakaman. Kalau pemilik datang balik ke tempat kejadian, dan minta tengok CCTV dari kedai yang berdekatan, apa yang telah dibuat akan ditahu orang ramai dah.

 Lelaki Dan Perempuan Jumpa Dompet Tercicir, Apa Dilakukan Lelaki Itu Buatkan Ramai Tak Puas Hati. CCTV Rakam SemuanyaCuba tengok dalam video nie. Tindakan lelaki dalam video ini sudah boleh panggil “curi” dah nie. Lepas tonton video nie mohon share dan supaya kelakuan seperti ini tidak berlaku.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *