Kantoi! Isteri Curang Dengan Bos Di Tempat Kerja Pejabat

Memang selalu kita dengar atau terbaca kisah isteri curang atau suami curang di media-media social. TIdak kurang juga hubungan curang yang terjalin bermula daripada hubungan rakan sepejabat atau rakan sekerja termasuk juga dengan bos sendiri.

Kantoi! Isteri Curang Dengan Bos Di Tempat Kerja PejabatKisah ini sering kita dengar apabila isteri orang main kayu bersama lelaki lain. Malah lebih teruk lagi apabila sudah mempunyai anak tetapi masih berani bermadu kasih bersama suami orang. Manusia tak pernah puas kan?Di bawah ini kisah bagaimana seorang isteri curang yang mana akhirnya telah mendapat balasan di dunia lagi. Ambil pengajaran semua yer..

Pagi itu, seperti biasa Shasha berumur 27 tahun melangkah masuk ke pejabat dengan penuh gaya. Waaupun hanya memegang jawatan kecil di sebuah syarikat rawatan kecantikan, tetapi lagaknya saling tidak tumpah seperti pengarah syarikat.

Sikapnya itu bukan sekali dua menimbulkan perasaan jengkel di hati teman-teman sepejabatnya. Pun begitu, Shasha tidak pernah mengendahkan apa juga umpat keji teman-teman sepejabatnya itu. Apa yang penting, hatinya bagaikan merak kembang petang setiap kali Shah, 37 Pengarah Urusan syarikat itu memujinya.

Sebenarnya Shasha sudah lama memendamkan perasaan terhadap majikannya itu. Tetapi disebabkan isteri majikannya itu turut menjadi “orang kanan” di syarikat itu, niatnya itu dipendam begitu saja. Namun apabila ada peluang dia pasti akan berusaha menggoda.

Shasha bagaikan lupa, bahawa dirinya sudah pun bergelar isteri orang yang punyai dua anak. Impian untuk menawan hati majikannya yang kacak itu tidak pernah padam sebaliknya semakin membara dari hari ke hari.

Demi mencuri hati lelaki impiannya itu, Shasha sanggup berhabis sakan. Pakaiannya yang tersalut ditubuhnya, dipastikan “up-to date”, menghairahkan dan mendapat perhatian Shah. Kalau umpan sudah tersedia, masakan pancing tersadai lesu.

Melihatkan lagak Shasha itu, iman Shah entah ke mana. Tanpa pengetahuan isterinya, dia sering menghubungi telefon bimbit Shasha. Respon daripada Shah itu, benar-benar membuatkan Shasha bagaikan berada di atas awan. Tambah pula bila mendengar pujuk rayu yang penuh kata-kata romantis dan memberahikan daripada lelaki idamannya.

Tiga bulan lamanya, mereka berdua menjalinkan hubungan sulit tanpa pengetahuan sesiapa pun. Mereka berdua bijak sekali menyembunyikan hubungan sulit itu daripada pengetahuan orang lain, terutamanya isteri Shah dan pekerja di syarikat tersebut.

Sepanjang perhubungan itu, bukan sekali dua Shah mencuit tuguh gebu Shasha. Cuma Shasha saja yang buat-buat jual mahal. Rancangannya, dia mahu Shah rasa tercabar dan berusaha untuk menakluki dirinya. Dan petang Jumaat itu, akhirnya Shasha jatuh juga dalam dakapan Shah. Petang itu Shasha sengaja pulang lewat. Kebetulan dia perlu menyediakan beberapa fail untuk di bawa ke meja mesyuarat.

Petang itu kedua-duanya melunaskan ‘hajat” mereka tanpa rasa bersalah dan berdosa. Sebaliknya, mereka berdua tersenyum kepuasan. Dan sejak peristiwa petang itu, mereka semakin kerap “bersama”. Shasha benar-benar seorang pelakon yang hebat. Di rumah, dia tetap menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang isteri. “Keperluan” suaminya tidak pernah diabaikan, kerana dia tidak mahu suaminya menyesaki apa-apa.

Walaupun suaminya sering kurang senang dengan cara dia berpakaian apabila ke pejabat, namun dia pandai memberi alasan. Namun Shasha lupa akan sesuatu yang pasti. Ya!! sepandai-pandai tupai melompat, suatu hari akan jatuh ke tanah jua.

Ditakdirkan, beberapa bulan kemudian Shasha disahkan mengandung. Orang yang paling gembira, tentulah suaminya sendiri. Sebaliknya Shasha jadi bingung, anak siapakah yang dikandungnya itu, anak suaminya atau anak Shah??

Apa yang membuatkan dia sedih tidak keruan, Shah seolah-olah cuba menjauhkan diri daripadanya sejak berita kehamilannya diberitahu. Ada saja alasan setiap kali dia ingin menemui Shah. Malah Shah sudah mula memarahinya dan tidak melayannya semesra dulu.

Bulan berganti bulan, perut Shasha semakin sarat. Begitu jugalah kebimbangan yang bergolak di jiwanya saat itu dan hanya Tuhan saja yang tahu betapa derita perasaannya ketika itu. Tambah memilukan, dia dilayan bagaikan minyak yang penuh oleh suaminya. Dia tidak langsung dibenarkan membuat kerja-kerja berat.

Tiba harinya, Shasha di masukkan ke wad bersalin. Meskipun waktu melahirkan telah sampai, namun kandungannya seperti enggan keluar walaupun puas usaha untuk mengeluarkan dilakukan. Derita Shasha benar-benar menyedihkan si suami. Dia berdoa pada Tuhan, agar beban berat isterinya diringankan.

Sedang Shasha mengerang kesakitan, dia menyeru nama suaminya dengan penuh kepayahan. Dengan linangan airmata, zulaikha menceritakan segala rahsia sulitnya dan memohon kemaafan daripada si suami. Dan mendengar berita itu, si suami bagaikan dipanah petir.

Siapa yang tidak terseksa batinnya, apabila ister yang dicintai sepenuh hati berlaku curang. Malah, sanggup ditiduri lelaki lain dan sedang berperang nyawa untuk melahirkan hasil hubungan sulit mereka itu.

Sejurus lafaz maaf disebut di bibir si suami, kandungan Shasha meluncur keluar dengan mudahnya dan saat itu jugalah si suami rebah ke lantai. Shasha yang masih dalam kesakitan, tergamam dengan keadaan itu.

Selepas dibenarkan pulang dari hospital, keadaan Shasha seperti tidak siuman, dia hanya diam dan sesekali ketawa walaupun ketika itu diberitahu si suami sudahpun meninggal dunia saat dia selamat melahirkan anak.

Walaupun tidak ramai yang tahu puncanya dia jadi gila, namun hanya seorang saja tahu sebab musababnya. Iaitu teman sekerja Shasha yang tahu akan hubungan sulitnya dengan Shah.

Semoga kita semua boleh menjadikan kisah isteri curang ini sebagai satu pengajaran yang berguna kepada kita semua

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *