Jika Nampak Kelibat, Nasi Cepat Basi Dan Dengar Bunyi Guli Jatuh, Letakkanlah Buah Kundur Ikut Petua Orang Dulu

Jika rumah anda ada bunyi guli jatuh banyak kali, bunyi orang tarik kerusi, lesung batu seperti ada yang sedang menumbuk atau ada nampak kelibat atau nasi cepat basi maka letakkanlah buah kundur.Jika Nampak Kelibat, Nasi Cepat Basi Dan Dengar Bunyi Guli Jatuh, Letakkanlah Buah Kundur Ikut Petua Orang Dulu

Tidak kisah di ruang tamu, bilik atau dapur.. seandainya buah tu busuk buang jauh-jauh dan ganti dgn yg baru sampai tak busuk..

Salah satu keistimewaan buah kundur ini ciptaan Allah ia mampu mengesan kehadiran makhluk halus di pekarangan sekitar rumah kita ataupun serangan sihir keatas individual..

Ini adalah petua orang dulu kala nenek moyang ataupun cara orang India pun sama menggunakan cara ini untuk mengesan kerana tidak semua orang mempunyai kelebihan mata batinnya terbuka dapat melihat kehadiran sesuatu object (unseen ghost or jin)..

Jika Nampak Kelibat, Nasi Cepat Basi Dan Dengar Bunyi Guli Jatuh, Letakkanlah Buah Kundur Ikut Petua Orang Dulu

Jadi dengan meletakkan buah tersebut kita dapat mengatasi langkah berjaga-jaga di rumah..

Buah kundur ini bukan untuk menghalau jin mahupun makhluk halus tetap sentiasa ada di sekeliling kita tetapi hanya untuk mengesan sahaja..

Tidak kisah apa agama juga boleh mencuba dan jika ianya berlaku buah itu busuk, maka segerelah berdoa atau apa cara sekalipun mengikut cara bagi setiap agama masing-masing..

Bila mana rumah kita bersih daripada gangguan buah ini mampu bertahan berbulan bulan lamanya dan tidak pulak rosak dan luarannya akan bertukar menjadi selaput keputihan macam debu itu petanda rumah itu tidak ada makhluk yang menduduki di situ dan rumah clean..

Selagi buah ini tidak busuk dan tidak rosak, boleh sahaja digunakan untuk makan dan minum kerana buah ini banyak khasiatnya dan sangat baik untuk kesihatan dalaman wanita..

Jika Nampak Kelibat, Nasi Cepat Basi Dan Dengar Bunyi Guli Jatuh, Letakkanlah Buah Kundur Ikut Petua Orang Dulu

Jadi apa tindakkan kita seterusnya sebagai umat Islam?

Bila terjadi seperti ini kita kena lah bersihkan rumah kita dengan ayat² suci Al-Quran dan zikir..

Banyakkan membaca Al Quran dan sentiasa pasang ayat² surah Al Quran di rumah.. Semoga dengan sedikit perkongsian ini dapat membuat kita lebih faham dan tahu akan kegunaannya..

Maaf segala salah silap yang mana baik boleh diambil manakala yang buruk itu ditolak..

Ini hanya petua semata-mata utk mengenal pasti dan mengesan, kita sebagai manusia dari zaman nenek moyang telah wujud dengan pelbagai macam petua yang boleh kita cuba sebagai ikhtiar dan buah kundur hanya asbab sahaja..

Segalanya atas izin Allah Taala.. yang penting hati dan niat kita yang baik sahaja dan bergantung kepada pertolongan Allah..

Sedikit lagi tambahan Dan buah ini boleh di buat minum untuk pesakit Yang terkena sihir…

Caranya kita ambil buah tersebut kita potong-potong dan dimasakan nya ditambah sedikit gula batu kemudian dibuat minum dengan beberapa doa khusus lalu diberi minum kepada si sakit….

Dan paling utama sekali adalah berdoalah kepada Allah dan keyakinan kita perlulah hanya kepadaNya, sesungguhnya hanya Dia yang maha berkuasa dan maha penyembuh.

Sekian Terima Kasih

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *