Cara Turunkan Berat Badan Guna Lemon dan Epal (Tips Kurus)

Cara Turunkan Berat Badan Guna Lemon dan Epal (Tips Kurus). Semua orang ingin cantik, sihat dan langsing. Bak kata orang ingin badan yang kurus dan bertenaga. Di sini ada petua mudah untuk melangsingkan badan.

SAJAHEBOH.COM - Cara Turunkan Berat Badan Guna Lemon dan Epal (Tips Kurus)Cara Turunkan Berat Badan Guna Lemon dan Epal (Tips Kurus):

1. Makan epal HIJAU atau minum jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya satu biji sehari selama seminggu. Tujuannya untuk membuang lemak visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain dari dinding usus. (Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).

Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan lain. Tetapi kalau jus, tidak boleh disulam dengan makanan lain kecuali setelah berlalu 15-20 minit.

2. Makan pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan detoksifikasi. Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke dalam badan. Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon dengan menggunakan gula perang.

Kesannya boleh dirasai dalam masa dua minggu (14 hari).

source: Mawar Wilsa

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *