Anak Gajah Nampak Lelaki Lemas Di Sungai, Tanpa Berfikir Panjang Anak Gajah Ini Berlari Ke Arah Lelaki Tersebut

Anak Gajah Nampak Lelaki Lemas Di Sungai, Tanpa Berfikir Panjang Anak Gajah Ini Berlari Ke Arah Lelaki Tersebut. Tindakan Dia Seterusnya Sungguh Mengharukan. Siapa kata gajah bukan sejenis haiwan yang bijak?

SAJAHEBOH.COM - Anak Gajah Nampak Lelaki Lemas Di Sungai, Tanpa Berfikir Panjang Anak Gajah Ini Berlari Ke Arah Lelaki Tersebut https://www.facebook.com/sajaheboh/ SAJAHEBOH.COMKham Lha, seekor anak gajah yang paling muda di Taman Alam Semula Jadi Gajah di utara Thailand, ternyata mempunyai hubungan istimewa dengan salah seorang staf di situ, Darrick. [Sajaheboh.com]

Buktinya, apabila Darrick membuat simulasi lemas di dalam sungai, Kham Lha dilihat terus bergegas masuk ke dalam sungai untuk menyelamatkan Darrick.

Menerusi video yang berdurasi hampir seminit itu, Darrick yang berada di tengah-tengah sungai berpura-pura lemas ketika Kham Lha dan beberapa ekor gajah lain berada berdekatan di tebing.

Kham Lha kemudian dilihat dengan pantas berlari ke dalam air dan menuju ke arah Darrick hingga ke arah tebing sungai.

SAJAHEBOH.COM - Anak Gajah Nampak Lelaki Lemas Di Sungai, Tanpa Berfikir Panjang Anak Gajah Ini Berlari Ke Arah Lelaki Tersebut https://www.facebook.com/sajaheboh/ SAJAHEBOH.COM

Sesampainya di tebing, Darrick mengucapkan terima kasih kepada Kham Lha. Tonton video di bawah:

Kham Lha merupakan salah seekor dari 19 ekor gajah yang diselamatkan oleh santuari itu dari industri pelancongan di 2015.

Pada usia 4 tahun, Kham Lha dipaksa menjalani latihan menyeksakan ditangan penawannya sebelum ini.

Tapi kehidupan Kham Lha sekarang sangat tentang dan gembira di samping gajah-gajah lain bersama Darrick. Temgoklah video anak gajah ini selamatkan lelaki lemas (Darrick) yang sungguh mengharukan.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *