11 Sebab Lelaki Single Walaupun Hensem Dan Bekerjaya

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa dan apa sebab lelaki single walaupun mempunyai paras rupa yang hensem, bergaya serta memilik kerjaya yang bagus? Ini adalah beberapa sebab kenapa lelaki masih single pada masa sekarang ini.

1. Terlalu memilih (Choosy)
Kata lelaki A : Sudah banyak awek yang duk usha aku tapi sorang pun tak berkenan di hati ni. Susah jugak nak cari yang sesuai dengan kita.Mengapa dan apa sebab lelaki single walaupun hensem, kacak, bekerjaya dan berduit2. Takde Kereta Atau Kereta Buruk
Kata lelaki B : Kalau takde kereta nanti perempuan tak nak jadi awek kita…katanya jatuh standard la kalau naik bas. Kereta buruk pun susah juga, paling-paling kena ada kereta macam Honda BR-V kot.

3. Pernah Dikecewakan
Kata lelaki C : Perempuan suka mengecewakan lelaki…pantang nampak lelaki kaya dan hensem terus tinggalkan kita.

4. Selalu Kena Reject
Kata lelaki D : Masuk yang ni dah 6 kali aku kena reject…tak tahulah apa yang perempuan cari kat lelaki sebenarnya.

5. Takut Hati Terluka 
Kata lelaki E : Takut la nak bercinta nanti terluka lagi…sedih bro, seminggu takde selera nak makan nasi asyik teringatkan dia.

6. Dah Jumpa Yang Berkenan Tapi Sudahpun Berpunya 
Kata lelaki F : Dah jumpa ciri-ciri wanita idaman tapi dia dah berpunya…takkan nak rampas hak orang punya kot.

7. Perempuan Tu Banyak Boyfriend
Kata lelaki G : Suka kat dia tapi dia banyak teman lelaki..nampaknya kita ni duk lam waiting list dia jer la.

8. Lelaki Itu Pembohong
Kata lelaki H: P/s, Sebenarnya saya dah kahwin.

Mengapa dan apa sebab lelaki single walaupun hensem

9. Kena Friendzone
Kata lelaki I : Bro, perempuan suka mempermainkan hati lelaki yang suka kat dia..dia cakap suka kat aku tapi bila mintak couple, kita ni sekadar kawan jer katanya.

10. Tidak Minat Perempuan
Kata lelaki J: Dia itu Gayy!

11. Tidak Sama Taraf
Kata lelaki K : Dia tolak cinta aku sebab katanya taraf tak sama…dia ada degree aku pulak ada sijil SPM jer, diploma pun takde.

Itulan 11 sebab lelaki single pada masa sekarang, sebenarnya ada banyak lagi, tapi tak larat hendak senaraikan semua kan.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.