Wanita Terpaksa Bersalin Tepi Jalan Semasa Dalam Perjalanan Naik Bas Dari Kampungnya

Seorang Wanita Terpaksa Bersalin Tepi Jalan Semasa Dalam Perjalanan Naik Bas Dari Kampungnya. Seorang wanita dikenali sebagai Sukiati, 43, terpaksa bersalin di tepi jalan dekat Tol Cikopo-Palimanan (Cipali) KM 82, di Purwakarta, arah Jakarta.

SAJAHEBOH.COM - Wanita Terpaksa Bersalin Tepi Jalan Semasa Dalam Perjalanan Naik Bas Dari Kampungnya https://www.facebook.com/sajaheboh/Menurut laporan Tribun-Medan.com, ketika kejadian kira-kira 10.40 pagi itu, wanita berkenaan menaiki bas dari kampungnya di Rembang, Jawa Tengah, menuju Jakarta.

Menurut anggota polis, Arman Sahti, bas Kiara Mas dinaiki wanita itu berhenti dekat plaza tol dan seorang wanita turun, terbaring di pinggir jalan dalam cuaca panas.

Tiada saudara-mara wanita itu dalam bas berkenaan menyebabkan Arman kemudian meminta bantuan penumpang wanita untuk membantu Sukiati melahirkan anaknya.

SAJAHEBOH.COM - Wanita Terpaksa Bersalin Tepi Jalan Semasa Dalam Perjalanan Naik Bas Dari Kampungnya https://www.facebook.com/sajaheboh/

“Ketika itu, kepala bayi sudah keluar dan penumpang wanita membantu proses kelahiran sehingga selesai. [Sajaheboh.com]

“Sukiati dan bayi perempuannya kemudian di bawa dengan kereta polis ke hospital Siloam, Purwakarta, untuk rawatan lanjut,” katanya.

Video:

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *