Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah!

Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah! Seramnya kalau tak tahu apa yang berlaku. Pintu rumah selalu dibuka walaupun tidak ada orang di rumah!

SAJAHEBOH.COM - Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah!Sentiasa kunci pintu rumah anda. Ini keputusan yang bijak. Terutamanya kerana ia adalah satu usaha kecil untuk mengelakkan risiko besar. Pintu rumah ini sering dibuka walaupun tiada orang di rumah, namun lepas diselidik rupanya perbuatan kucing pintar ini!

Dalam kaji selidik lebih dari 2000 pemilik rumah, 42% orang berkata mereka kerap meninggalkan rumah mereka dibuka dan hanya akan berfikir tentang mengunci pintu jika mereka berada dalam semalam.

Di samping risiko jelas pencurian, ERA Home Security Survey juga mendedahkan bahawa kurang daripada separuh daripada kita akan menukar kunci kita walaupun kita kehilangan kunci kita.

SAJAHEBOH.COM - Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah!

Mengunci pintu anda adalah kritikal kerana kebanyakan pencuri adalah oportunistik dan pencuri akan selalu memilih, secara literal, jalan yang paling sedikit perlawanan. Tidak ada yang mudah atau mudah untuk pencuri daripada pintu yang dibuka. Oleh itu, kita harus selalu tutup dan kunci pintu di rumah terutamanya pintu depan dan jadikan ia sebagai satu kebiasaan demi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

SAJAHEBOH.COM - Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah!

Apa-apa pun, jom tonton video di bawah. Seram! Pintu Rumah Sering Dibuka Walaupun Tiada Orang Di Rumah! Apabila Jiran Merakam Video Depan Pintu Rumah Barulah Tahu Apa Sebabnya!

VIDEO:

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *