Seram! Pemandu Tak Sedar ‘Ada Benda’ Ikut Sama Masuk Sempadan Malaysia

Seram! Pemandu Tak Sedar ‘Ada Benda’ Ikut Sama Masuk Sempadan Malaysia Satu kejadian viral yang sememangnya pelik bercampur seram. Kejadian berlaku di sempadan Johor dan Singapura ini sangat menyeramkan buat sesiapa yang memdengarnya.

SAJAHEOBOH.COM - Seram! Pemandu Tak Sedar ‘Ada Benda’ Ikut Sama Masuk Sempadan MalaysiaKejadian berlaku apabila seorang pemandu Singapura ketika memasuki pintu masuk Malaysia yang tidak sedar dirinya ditemani objek seperti bungkusan mayat ikut sama di sebelahnya.

Penampakan objek itu bagaimanapun, hanya dilihat menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dan dikatakan tidak dilihat oleh pemeriksa.

Menerusi rakaman CCTV bertarikh 1 Disember lalu, seorang pemandu dilihat melalui bahagian kastam untuk membayar ‘road charge’, sementara disebelahnya ada sekujur manusia berbalut kain kapan seolah-olah bungkusan mayat sedang terbaring dalam kenderaan itu.

Apa yang anehnya, pemandu itu mendakwa dia keseorangan dan perkara itu turut disahkan oleh pihak kastam yang melakukan pemeriksaan.

Seorang penyelenggara CCTV tersebut, Mohd Haris berkata, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 3.30 pagi.

Ini kata penyelenggara CCTV itu:

“Memang tarikh tu betul sebab playback banyak kali dah rakaman CCTV masa kejadian itu terjadi. Ngam-ngam lebih kurang 3.30 pagi. Memang pelik.

“Bahagian kastam checking cakap, memang tiada apa sebelah pemandu. Sampai sekarang, duk terfikir apa yang landing kat sebelah pemandu tu… bersangka baik jelah,”

Video CCTV itu turut menjadi viral dan menimbulkan tanda tanya di kalangan netizen.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *