“Saya Berkahwin Kerana Cinta” Umpama Nenek Dengan Cucu, Tak Kisah Walau Beza Umur 49 Tahun

Saya Berkahwin Kerana Cinta” Umpama Nenek Dengan Cucu, Tak Kisah Walau Beza Umur 49 Tahun. Satu pasangan yang baru berkahwin di sini menjadi tular di media sosial di Indonesia selepas usia si isteri 49 tahun lebih tua berbanding suaminya.

SAJAHEBOH.COM - “Saya Berkahwin Kerana Cinta” Umpama Nenek Dengan Cucu, Tak Kisah Walau Beza Umur 49 TahunAde Irawan, 21, melangsungkan perkahwinan dengan Sanih, 70, dalam satu majlis yang diadakan di Kampung Cipicung, Desa Mekarsari di Cileungsi di sini pada Ahad lalu.

Ade berkata, dia berkahwin dengan Sanih atas dasar cinta selepas perkahwinannya yang terdahulu dengan seorang wanita sebaya berakhir dengan perceraian.

“Saya bercerai kerana bekas isteri saya sering meminta membelikan banyak benda sedangkan saya hanya bekerja sebagai buruh.

“Pernikahan saya ini adalah jodoh dan saya niatkan sebagai satu ibadah berumahtangga,” katanya yang memberikan mas kahwin berupa kelengkapan solat.

Sanih yang sudah menjanda sebanyak dua kali pula memberitahu, dia berharap perkahwinannya kali ini kekal hingga ke akhir hayat.

“Semoga perkahwinan kami mendapat keberkatan dan saya berharap untuk mempunyai zuriat,” jelasnya.

Sumber: web21.ecarian.com

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *