Rasa Nak Putar Balik Masa, Cari Isteri Biasa-biasa Tapi Pandai Urus Rumahtangga

“Rasa Nak Putar Balik Masa, Cari Isteri Biasa-biasa Tapi Pandai Urus Rumahtangga”  Nak dipendekkan citer..Aku ingat bila dia dah x kerja ni perangai dia berubah la tapi rupanya tak.Alasan pulak..Sebab dia terkonkong. Ni bahana dr baca 1001 tips kat FB la ni! Suami kena tu laa kena ni la..Korang tau, realiti tu tak seindah fantasi tau tak?!

Rasa Nak Putar Balik Masa, Cari Isteri Biasa-biasa Tapi Pandai Urus RumahtanggaDulu sebelum kawin ngn dia..Aku da tau da dia ni jenis kaki selfie,suka mekap,nak masak jauh skali laaa..kalo update makanan ke bkn dia yg masak tp mak dia masak atau dia makan lua.Aku pulak nak sgt kawin ngn dia,aku pikir “takpela nnti dah kawin tahu la dia masak.blaja pelan2 urus rumah tangga ”Silap!! Alasan dia..ada anak mna sempat nk masak smua tue.Org kalo da pemalas mmg tak blh watpe laaa..

Masa takde anak dlu plk adalaa dia blaja masak tp yelaa org bru nk blaja masak mne nak sedap..Terpaksa ku telan jua..Fuhhhh..

Bab selfie pun 1,aku ingat bila da kawin da ada ank..x la selfie.Ni sama je..Ntah lelaki mana letak tanda love semua.Mmg x reti jaga psaan laki ke?!

Dah la suka tag2 nama aku dkt petua suami mithali la apela.Aku sbg laki pun x de nak tag2 dia.Pandai la aku baca sdiri pastu aku repair sendiri.

Aishhh mana lelaki yg x kawin lg tue..korang kalo nak cari bini.Sbnrnye korang blh je nilai dr luaran dlu..Biasa org pandai melawa ni,bila bab urus umah dia hampeh..Pilih yg sedang2 jelaaa..

Bukan aku tak nak tegur bini aku dpn2,dia tu jenis..asal gado ngn sapepun sikit2 update status..Jenis x reti jaga aib org..Aku kdg2 tgk dia bengang ngn customer dia pun,pdhal jd dropship je belum ada biz semegah da update bukan2 psl customer..

pening woiii pening..rase nak return je masa balik..cari yg biasa2 je daaa..X pyh la nak yg ala2 model insta tue ha!bangga mmg bangga dpt bini lawa tp kalo da sllu kena mgalah..tak ke senak???

Itu belum urusan anak2 lg..Anak2 tu kdg2 pandai2 tido sdiri.Aku kdg2 tgk ank sulung aku umo 3thn..aku kesian.Kalo aku balik mcm ank x ckup kasih syg..Bini aku ni jenis suka tengking anak..kalo anak nagis ke ape ke,dia mmg x de reti nak pujuknya..Anak mandi skali shari je.

Beruntung suami dpt wife yg pandai masak,rajin kemas umah..Tp itulaaa dah takdir aku camni kan..Nak wat camne..mengeluh ajela dan terus berdoa supaya perkahwinan selama 4 tahun lebih ni terus bertahan..

p/s: tak terlambat lagi tu untuk berubah, jangan ingat isteri orang tu lebih baik sebab keburukan dia mungkin cuma suami dia yang tahu. Boleh mula ajar  dan bekerjasama dengan isteri pelan-pelan cara urus rumahtangga bersama-sama.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.