Makna Cara Duduk Dan Kaitannya Dengan Personaliti Anda

Tahukah anda kita boleh mengenali rahsia sifat seseorang melalui cara duduk nya? Seseorang individu mempunyai personaliti yang berbeza tetapi mempunyai habit atau tingkahlaku yang membayangkan sifat personaliti mereka.

SAJAHEBOH.COM - Makna Cara Duduk Dan Kaitannya Dengan Personaliti AndaPercaya atau tidak, body language seseorang menjelaskan sifat peribadinya dan selain daripada rahsia cara berjalan dan  juga rahsia gaya tidur seseorang, kedudukan kaki semasa duduk juga menggambarkan sifat seseorang itu. Menurut ahli psikologi, cara kedudukan kaki anda semasa duduk menggambarkan niat dan character diri sesorang itu:

Posisi A
Orang yang sering duduk di posisi ini berpendapat cara untuk menyelesaikan masalah adalah dengan mengabaikannya. Mereka suka melibatkan orang lain dengan masalah mereka untuk melepaskan diri.Merupakan orang yang mudah untuk berkomunikasi. Individu ini memiliki character yang menarik, kreatif, dan agak kebudak–budakan. Pada masa yang sama mereka tidak berfikir sebelum bercakap.

Posisi B
Individu yang sering duduk di posisi ini merupakan seorang realisasi imaginasi. Mereka penuh dengan idea – idea yang baik dan baru. Selain itu mereka juga sering dihargai di tempat kerja. Suka mengembara dan menjalinkan persahabatan. Mereka juga tidak suka membazir masa dengan perkara yang negatif.

Posisi C
Individu ini mementingkan keselesaan. Tidak berfikiran terburu – buru dan kebiasaannya mereka akan berfikir panjang sehingga mengambil masa berhari – hari sebelum membuat keputusan. Ini keranan mereka ingin semuanya sempurna dan berjalan dengan lancar. Kehidupan mereka biasanya tidak teratur namun mereka tahu bagaimana untuk mengatur hidup mereka. Mempunyai masalah untuk memberi tumpuan kerana fikiran mereka sering mengembara.

SAJAHEBOH.COM - Makna Cara Duduk Dan Kaitannya Dengan Personaliti Anda

Posisi D
Orang yang suka duduk dalam posisi ini tidak suka menjadi lewat. Ini kerana mereka adalah individu yang pintar, tidak suka kelam kabut. Mereka juga tidak suka bergaduh dengan orang lain dan mereka berasa tidak selesa untuk menunjukkan emosi secara umum. Mereka tidak mempunyai masalah untuk meluahkan perasaan mereka dan pada masa yang sama mereka dianggap kurang ajar. Rumah dianggap tempat perlindungan kerana disitulah mereka berehat sepenuhnya. Individu ini juga tidak gemar menerima kritikan kerana ia dianggap sebagai serangan peribadi dan secara tidak langsung mereka akan mempertahankan diri.

Posisi E
Orang yang duduk di posisi ini tidak pernah tergesa-gesa dan mereka percaya bahawa segala-galanya akan datang pada masa yang tepat. Bersifat degil dan tidak pernah berputus asa sehingga mereka mencapai matlamat mereka. Mereka mementingkan penampilan luaran dan bersedia untuk melabur untuk kelihatan lebih baik kerana mereka kurang keyakinan diri.

Anda pula, bagaimana dengan cara duduk kegemaran anda?

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *