Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan Anak

Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan Anak. Dia bersumpah akan menyayangi dan membahagiakan isterinya seumur hidup! Netizen ini menjelaskan dengan detail apa yang dilihatnya, membuat ramai netizen lain mata berkaca-kaca, merasa ngeri, ada juga netizen perempuan yang jadi takut melahirkan!

Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan AnakNetizen ini menjelaskan dengan detail apa yang dilihatnya, membuat ramai netizen lain mata berkaca-kaca, merasa ngeri, ada juga netizen perempuan yang jadi takut melahirkan!

Lelaki ini memberitahu bahawa isterinya menelefon semasa beliau masih di pejabat. Isterinya memberitahu bahawa perutnya sakit sekali dan mulai berdarah….. Dengan secepat kilat ia pulang menjemput isterinya dan menghantarkannya ke rumah sakit.

Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan Anak

Sewaktu berada di rumah sakit, isterinya berteriak semacam histeria karana kesakitan. DIa kemudian melihat doktor mengeluarkan “gunting” untuk bersalin. Doktor memaklumkan bahawa badan isterinya kecil, bayinya susah keluar. Doktor kemudian cuba mengeluarkan bayi dengan alat penyedut tapi tak berjaya, dan disebabkan itu doktor terpaksa menggunting “jalurnya” agar bayi boleh keluar….

Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan Anak

“Saya lihat doktor datang membawa sejenis playar berukuran besar. Tak berapa lama kemudian, isteri saya menjerit-jerit. Lepas bayi keluar, semuanya berlumuran darah..”

Melihat isterinya terlantar tak bertenaga, dia cuba memegang erat-erat tangan isterinya, sungguhpun ianya tidak dapat meringankan rasa sakitnya.

Persalinan belum berakhir sampai di situ. Proses melahirkan meninggalkan luka koyak yang cukup besar, sehingga doktor harus menjahitnya kembali. Rasanya sakit bukan main.

Pasca melahirkan, walau sudah tidak sesakit persalinan, namun bekas jahitan masih akan tetap terasa nyeri dan sakit untuk beberapa waktu, bahkan ketika menyusui pun terasa sakit juga. Boleh disimpulkan dari awal kehamilan sampai bayi lahir ke dunia, yang merasakan semua itu adalah seorang isteri. Bukannya suami… jadi suami tidak akan pernah tahu apa yang dirasakan oleh isteri yang melahirkan.

Lelaki Menangis Melihat Proses Persalinan Isterinya Melahirkan Anak

“Saya benar-benar berterima kasih pada isteri saya yang telah bersusah payah melahirkan buah hati kita… Isteriku, kamu benar-benar hebat! Seluruh ibu di dunia ini hebat!!”

Post netizen ini banyak mendapat komen dari orang ramai yang turut gembira. Ada juga yang merasa ngeri, takut, ada juga yang ikut bercerita tentang pengalaman mereka sendiri. Tapi yang paling penting di sini adalah, perjuangan seorang ibu melahirkan buah hati sungguh suatu hal yang mulia dan amat patut dihargai. Sumber: BH

Anda juga boleh baca senarai sakit bersalin yang dialami oleh wanita untuk pengetahuan anda semua.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *