Konon Nak Tolong, Tapi Apa Yang Lelaki Ini Buat Pada Mangsa Kemalangan Buatkan Netizen Berang!

Konon Nak Tolong, Tapi Apa Yang Lelaki Ini Buat Pada Mangsa Kemalangan Buatkan Netizen Berang! Kemalangan jalan raya sudah pun menjadi satu kejadian tragis dan entah bagaimana, kes ini telah menjadi lebih teruk oleh tindakan orang lain yang melampau.

SAJAHEBOH.COM - Konon Nak Tolong, Tapi Apa Yang Lelaki Ini Buat Pada Mangsa Kemalangan Buatkan Netizen Berang!Menurut The Star, seorang pelajar berusia 16 tahun dilanggar oleh sebuah van di Johor Bahru sekitar 2 petang pada 2 Januari. Dia menunggang motosikalnya di luar sebuah pusat membeli-belah yang terletak di Jalan Tun Abdul Razak dekat lampu isyarat apabila dia dilanggar van dan mati.

Remaja lelaki itu, yang masih berpakaian seragam sekolah, dipercayai adalah pelajar dari SMK Aminuddin Baki dan dia dilanggar oleh pemandu van yang melanggar lampu merah.

Pada mulanya, kemalangan tersebut dianggap sebagai kes langgar lari tetapi saksi mengatakan bahawa pemandu van telah berhenti.

Walau bagaimanapun, ini bukan perkara yang paling mengejutkan berlaku. Seorang saksi yang mendekati anak lelaki miskin itu untuk membantunya berkongsi status di Facebook dan mengatakan bahawa seorang lelaki yang berada di antara penumpang yang membantu telah mencuri telefon bimbit mangsa.

Lelaki tersebut berpura-pura tunjuk yang dia ingin membantu dan memegang telefon bimbit lelaki itu untuk memeriksa kenalan kecemasan.

Kepala mangsa masih berdarah tetapi lelaki itu telah membawa telefon mangsa lari.

Post statusnya saksi tersebut bertulis, “Kami semua membantu mangsa dan tiba-tiba, lelaki itu datang yang berpura-pura dan terus memeriksa telefon lelaki itu, kononnya nak call ibu bapanya tetapi dia mengambil telefon dan melarikan diri. Jenis manusia apakah seperti ini? ”

Asp Comm SouthGuil Johor Bahru South Shahurinain Jais mengesahkan kemalangan itu dan berkata bahawa mereka sedang menyiasat kes itu.

Sumber : Hikayatdunia

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *