Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih Hidup

Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih Hidup. Pada tahun 1997 , kehidupan keluarga McCaughey itu sangat berubah. Bobbie McCaughey melahirkan tujuh anak – empat lelaki dan tiga perempuan.

SAJAHEBOH.COM - Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih HidupBerita tentang keajaiban ini tersebar di seluruh dunia kerana bayi McCaughey ini adalah “septuplets” buat pertama kali yang masih hidup .

Kenny, Kelsey , Natalie , Brandon, Alexis , Nathan dan Joel dipanggil ‘Tujuh Dari Syurga. ‘ Anugerah daripada septuplets adalah satu pencapaian besar untuk Bobbie dan suaminya Kenny, dan semua orang yang mempunyai anak-anak boleh memahami mengapa.

SAJAHEBOH.COM - Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih Hidup

Tetapi di sebalik semua kesukaran, kanak-kanak ini telah dikelilingi oleh kasih sayang dan penjagaan yang baik. Tahun ini anak-anak McCaughey terkenal menyambut ulang tahun ke-21 Mereka bertukar menjadi anak-anak muda yang menakjubkan yang sudah tahu apa yang mereka mahu apabila mereka membesar.

Kembali pada tahun 1997 Bobbie dan Kenny mahu mempunyai anak yang kedua dan mereka dapatkan bantuan ke Pusat IVF. Setelah mengetahui bahawa Bobbie mengandung tujuh anak selepas rawatan kesuburan , pasangan itu enggan memilih untuk mengurangkan bilangan bayi.

SAJAHEBOH.COM - Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih Hidup

Para doktor cuba untuk menghalang mereka, tetapi ibu bapa yang taat pada agama tetap setia pada keputusan mereka.

Kanak-kanak ini dilahirkan benar-benar kecil , berat kanak-kanak yang paling kecil adalah 2 lbs 8 oz ( 1,13 kg ) dan kanak-kanak yang paling besar adalah 3 lbs 4 oz ( 1,5 kg ).

Para doktor melakukan apa yang mereka boleh untuk selamatkan bayi-bayi tersebut dan kanak-kanak itu akhirnya selamat dan membesar dengan sihat. Alexis dan Nathan dilahirkan dengan bentuk cerebral palsy , tetapi kedua-dua mereka telah menjalani pembedahan dan kini mereka dalam keadaan yang baik. Hari ini mereka masih sihat dan bersekolah.

Semua orang faham dengan keadaan yang sukar dan luar biasa keluarga McCaughey itu , begitu ramai orang dan yayasan amal membantu mereka . keluarga mereka mendapat rumah besar baru, dan anak-anak mendapat makanan yang percuma di sekolah dan masih mampu pergi bercuti.

Walau bagaimanapun, Kenny telah bekerja keras, dan anak-anak nya diajar kepentingan untuk mencapai impian sendiri.

SAJAHEBOH.COM - Kisah Adik-beradik Kembar 7 Pertama di Dunia berumur 20 tahun yang Masih Hidup

Anak perempuan yang sulung, Mikayla , yang dilahirkan setahun lebih awal daripada adik-adiknya , membantu ibunya untuk menjaga adik-adiknya.

Dalam baris kedua dari kiri ke kanan adalah Brandon, Alexis, Joel, dan Nathan. Dalam baris pertama dari kanan ke kiri adalah Kenny Sr., Kenny Jr., Kelsey , Natalie , dan ibu mereka Bobbie. Anak-anak ini dalam keadaan baik sekarang, dan mereka telah memutuskan apa yang mereka mahu untuk mengejar.

Brandon akan menjadi tentera selepas sekolah tinggi; Alexis mahu menjadi seorang pendidik ; Natalie mahu menjadi seorang guru sekolah rendah ; Kenny Jr. berharap kerjaya dalam pembinaan; Nathan dan Joel akan menjadi pengaturcara, dan Kelsey menyanyi dalam koir Iowa dan mahu menjadi seorang penyanyi profesional.

Kanak-kanak ini bukan sahaja adik-beradik , mereka adalah teman baik . Berikut adalah gambar Natalie , Alexis dan Kelsey pada hari perkahwinan Mikayla ini .

Anak kembar 7 ini tidak lama lagi akan menamatkan pengajian dari sekolah masing-masing. Apabila mereka semua akan pergi, ia akan menjadi benar-benar drastik, ‘ Bobbie mengakui .

Sesungguhnya , rumah yang tidak pernah tenang akan menjadi kosong dan sunyi sekaligus.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *