Kenali Rahsia Personaliti Melalui Bentuk Kuku Seseorang

Mari Kenali Rahsia Personaliti Melalui Bentuk Kuku Seseorang. Setiap orang memiliki bentuk kuku yang berbeza, ada yang berbentuk panjang, bujur, bulat, petak dan juga segitiga. Ada sesetengah orang sepertinya tidak mengambil endah akan perkara tersebut, mungkin saja nampak ianya terlalu remeh untuk diambil kisah.

SAJAHEBOH.COM - Kenali Rahsia Personaliti Melalui Bentuk Kuku SeseorangTapi adakah anda tahu bahawa bentuk-bentuk kuku sebenarnya menunjukkan personaliti atau sikap sebenar anda?

Jika seseorang itu pakar dalam perkara ini, tidak susah untuk nya menilai personaliti anda melalui bentuk kuku anda. Sangat unik manusia ni kan, Jom kita lihat jika bentuk-bentuk kuku ini ada persamaan dengan personaliti anda.

Setiap orang memiliki bendtuk kuku yang berbeza, ada yang berbentuk panjang, bujur, bulat, petak dan juga segitiga. Ada sesetengah orang sepertinya tidak mengambil endah akan perkara tersebut, mungkin saja nampak ianya terlalu remeh untuk diambil kisah.

Tapi adakah anda tahu bahawa bentuk-bentuk kuku sebenarnya menunjukkan personaliti atau sikap sebenar anda?

Jika seseorang itu pakar dalam perkara ini, tidak susah untuk nya menilai personaliti anda melalui bentuk kuku anda. Sangat unik manusia ni kan, Jom kita lihat jika bentuk-bentuk kuku ini ada persamaan dengan personaliti anda.

Kuku berbentuk bujur (Oval)

Ini bermakna anda seorang yang pemerhati yang tajam dan taat. Mengambil berat setiap kata-kata dengan teliti sebelum anda bercakap. Oleh kerana anda seorang yang berpandangan jauh, ia membuatkan rakan-rakan anda sering meminta nasihat daripada anda.

Kuku bersaiz panjang (Squoval)

Jika anda mempunyai kuku panjang dan segi empat tepat bermakna bahawa anda adalah seseorang yang sentiasa gembira dan juga memiliki kecerdasan yang luar biasa. Anda seorang yang suka belajar benda-benda baru, dan suka bergaul bertemu dengan orang-orang baru.

Dalam urusan kerja pula, anda adalah seorang individu berhati-hati dan bijaksana. Seorang yang lebih berhati-hati dan teliti dalam melakukan kerja.Anda tidak kisah jika disuruh melakukan kerja yang diluar bidang kerja anda, malah anda akan melakukannya dengan begitu cemerlang sekali.

Kuku segi empat tepat (Square)

Anda seorang pekerja yang sistematik, dan sangat realistik dalam pendekatan yang anda ambil. Anda adalah seorang pemimpin sejati dan tidak lari daripada tanggungjawab. Orang mempercayai anda, sehingga anda akhirnya dipercayai dan diberi tugas penting

Anda mungkin saja dianggap sangat membosankan kerana sentiasa berfikir tentang kerja, tetapi disebaliknya, anda adalah seorang yang menyeronokkan dan penyayang.

Kuku pendek dan bulat (Rounded)

Anda adalah seorang yang kreatif dan ada bakat untuk berlakon. Anda juga seorang yang sangat bersemangat didalam melakukan sesuatu kerja. Seorang yang sanggup lakukan apa sahaja untuk melindungi orang yang kamu sayang dan cintai.

Kadang kala dilihat seperti seorang yang keras kepala, tetapi ia menunjukkan anda seorang yang yakin dengan diri sendiri.

Kuku segi tiga (Almond/ Pointed)

Ini menunjukkan anda seorang yang tahu apa yang anda perlukan. Jika anda mahukan sesuatu, anda tidak mudah meminta-minta kerana anda lebih suka berdikari dan melakukan pekerjaan sehingga anda mampu mencapai matlamat tersebut.

Anda lebih gemar melakukan kerja secara sendiri dan tidak percaya akan “kerjasama”. Ini kerana anda gemar melakukan kerja dengan kebolehan anda sendiri.

Kuku yang tidak sekata

Bermakna anda mempunyai gaya hidup yang unik, Anda suka dalam semua aspek, dari pemilihan pakaian, pilihan muzik, makanan. Anda suka lakukan sesuatu dengan cara anda.

Tidak terlalu stress dalam melakukan kerja, anda sentiasa dalam mood happy dan sentiasa positif dalam hidup.

Source: Ntd.tv, Aliffchannel

P/S: Entri lain yang mungkin menarik minat anda:

 

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *