Isteri Yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong!

Isteri yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong! Randy dan isterinya sudah lama mahukan seorang anak.

SAJAHEBOH.COM - Isteri yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong!Mereka sudah berkahwin 3 tahun, namun kerana kerja, kedua-duanya harus tinggal di dua bandar berbeza sehingga mempunyai anak jadi kesulitan tersendiri.

Baru-baru ini, penugasan Randy di luar bandar sudah selesai sehingga ia dapat kembali ke rumahnya, siapa sangka baru pulang ke rumah beberapa hari saja, isterinya mengalami kemalangan kereta dan terus koma. Hal ini tentu membuat Randy sangat terpukul.

SAJAHEBOH.COM - Isteri yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong!

Randy yang selama ini selalu sibuk bekerja, merasa sangat bersalah, dia ingin menemani isterinya, namun ternyata ini yang terjadi tepat di mana dia menyelesaikan dinas kerjanya.

Suatu hari waktu isterinya menjalani pemeriksaan harian, doktor merasa ada yang aneh, ternyata baru diketahui kalau isterinya hamil!

Masa Randy tahu isterinya hamil, dia merasa sangat terkejut sekaligus gembira, namun kerana isterinya sedang koma dan memerlukan penanganan serius, doktor takut akan memberi kesan kepada janinnya dan mencadangkan untuk menggugurkan kandungannya.

SAJAHEBOH.COM - Isteri yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong!

Tapi Randy tahu dirinya dan sang isteri selama ini sangat mengharapkan kehadiran buah hati mereka, ia ingin mempertahankannya sekuat tenaga.

Setelah kandungannya berusia 5 bulan, janin dalam kandungan isterinya ternyata sudah mula bertindak balas, akhirnya mereka sekeluarga memutuskan untuk mengekalkan bayi ini dan melahirkannya.

Walaupun sangat sukar, ibunya yang koma membuat sang bayi dalam kandungan sedikit banyak juga terjejas.

Di hari operasi kelahiran, selepas operasi selesai dan sang bayi berjaya dilahirkan, isteri yang koma itu tiba-tiba memegang baju sang doktor dan membuat doktor terkejut setengah mati. Sang isteri tersedar dan berusaha untuk bersuara walau sangat amat lemah.

Ini menjadi detik-detik keajaiban bagi keluarga mereka, bukan hanya berjaya melahirkan bayi yang sihat, ternyata kerana hal ini, sang isteri pun juga mengalami kemajuan pesat dalam sakitnya!

SAJAHEBOH.COM - Isteri yang Koma Hamil, Suami Berkeras Mahu Anak Dilahirkan, Siapa Sangka Masa Kelahiran, Sang Isteri Tiba-tiba .. Doktor Terlopong!

Siapa yang menyangka ternyata setelah melahirkan, isterinya mempunyai respon yang begitu ajaib yah! Pastinya dia juga sangat menantikan kehadiran anaknya ya sampai dia bersemangat untuk bisa sembuh seperti itu!

Sungguh mengharukan.

Terima kasih kerana membaca.

source: Cerpen

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *