Cara Elakkan Habuk Debu Melekat Pada Kipas Untuk Masa Yang Lama

Anda Tahu Cara Elakkan Habuk Debu Melekat Pada Kipas Untuk Masa Yang Lama? Kewujudan debu dan habuk pada bilah kipas pastinya merupakan sebuah pemandangan yang menyakitkan mata.

Cara Elakkan Habuk Debu Melekat Pada Kipas Untuk Masa Yang LamaTambahan pula bagi mereka yang amat mementingkan kebersihan. Sekiranya anda baru sahaja membersihkan kipas pada seminggu sebelum, habuk pada kipas sudah melekat semula seolah-olah tidak pernah dibersihkan.

Percaya atau tidak, masalah ini dapat diselesaikan dengan menggunakan bahan yang sudah tersedia ada dengan cara yang mudah sahaja tanpa perlu berbelanja lebih.

Caranya mudah sahaja, mula-mula basuh dan bersihkan kipas terlebih dahulu dan bila semua habuk sudah dibersihkan, tuangkan pelembut pakaian ke dalam penutup botol tanpa perlu dicampurkan dengan air.

Kemudian, celupkan span ke dalam cecair pelembut ini dan sapukan kepada permukaan bilah-bilah dan jaring kipas. Biarkan selama 5 minit sebelum membilasnya dengan air. Keringkan dan pasangkan kembali kipas.

Selamat mencuba semua! – kakipromo.com

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *