Anak Che Ta, Aaisyah Dhia Rana Diberi Duit Raya Ribuan Ringgit? Netizen Kutuk Kerana Riak

 Anak Che Ta, Aaisyah Dhia Rana Diberi Duit Raya Ribuan Ringgit? Netizen Kutuk Kerana Riak. Hari raya merupakan hari yang paling dinantikan oleh golongan muda mahupun golongan tua.

SAJAHEBOH.COM - Anak Che Ta, Aaisyah Dhia Rana Diberi Duit Raya Ribuan Ringgit? Netizen Kutuk Kerana RiakNamun semestinya golongan kanak kanak lebih menantikan hari raya kerana tradisi turun temurun masyarakat Melayu yang mana golongan dewasa yang bekerja akan memberikan duit raya kepada kanak kanak dan golongan muda yang masih belum bekerja atau mendapat pekerjaan.

Namun lain bagaimana pula dengan nilainya? Kebiasaannya kanak kanak akan mendapat duit raya dari rm1 hingga rm50 dari seorang orang dewasa .

Jumlah itu mungkin tidaklah besar namun ianya biasanya sudah cukup untuk menggembirakan kanak kanak yang kadang kadang belum tahu apa fungsi wang itu sendiri.

Seorang kanak kanak yang popular iaitu anak Che Ta walaubagaimanapun mendapat jumlah wang yang berbeza dari seseorang. Dilihat didalam video , Anak che ta yang mesih kecil itu telah diberikan ikatan wang yang terdiri dari kepingan duit RM50 yang diikat bersama. Anggaran duit yang diterima tersebut adalah Ribuan ringgit Malaysia..

Che Ta dikecam teruk di media sosial kerana merakamkan dan menunjukkan perkara tersebut di laman instagramnya.

Netizen mengatakan bahawa Che Ta kelihatan riak dengan menunjukkan wang yang diterima oleh anak kecilnya. ianya bukan sengaja dikutuk oleh netizen namun sekiranya anda melihat video tersebut , ianya mungkin akan mendatangkan syak dan tanggapan buruk kepada video tersebut . Wallahualam.

Sumber: Alert TV Malaysia

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *